30.05.2014 | 01:05
Autor:
Kategorie:

Zajímavá prezentace i v chladném počasí

Sezóna senážování již začala a firma P + L zorganizovala polní den se zaměřením na sklizeň pícnin. Stalo se tak na pozemcích Zemědělského družstvo Vendolí, konkrétně na Letišti Vendolí. Zpevněné plochy nakonec umožnily zájemcům vyzkoušení nových traktorů a agrotahače, protože chladné počasí s celodenním deštěm praktické ukázky sklizně píce znemožnily. O to více prostoru ale bylo na prezentace jednotlivých strojů, kterých se ujali produktoví manažeři firmy.

Pro sklizeň pícnin, což bylo hlavní téma polního dne, byly představeny stroje rodinné firmy Elho. Výhodou jejích produktů je jednoduchá, robustní a odolná konstrukce.

Traktor New Holland T 7040 byl agregován s dvojicí žacích strojů této značky, vždy o pracovním záběru 3,2 m. V čelním tříbodovém závěsu byl připojen žací stroj Elho 3200 F Arrow, v zadním závěsu pak bočně nesený  Elho NK 3200, vždy bez zařízení pro úpravu píce. Ale stroje s prstovým kondicionérem, který narušuje povrchovou vrstvu rostlin, se také vyrábí.

Dalším strojem byl provzdušňovač řádku ELHO TR 220 se záběrem 220 cm, kombinovaný s pásovým dopravníkem. Používá se k provzdušňování řádků slámy nebo i travnaté či jetelové píce.

Firma Elho má v programu speciálně konstruované shrnovače píce. Nevyužívají tradičních rotorů s rameny, ale shrnovacích bubnů se shrnovacími prsty.  Na polním dni byly prezentovány dva stroje: čelní stranový shrnovač Elho Twin 4600 a vzadu připojený model Elho Twin 750. Novinkou je řetězový mulčovač Elho s označením Tornado 440.

Pořádající zemědělský podnik zapůjčil sklízecí řezačku New Holland FR 600 se sběracím adaptérem.

Novinka v nabídce firmy P & L jsou traktory s výkony od 30 až do 340 k a další stroje značky Deutz-Fahr.  Na akci byly představeny traktory řady 5 a 6. Řada 5 představuje kompaktní, obratné traktory, zatímco řada 6 výkonnější a těžší typy s větším rozvorem a většími pneumatikami. Řadu 6 zastupoval model Deutz-Fahr 6180 TTV v komfortním provedení s plynulou převodovkou.

Největší zájem na akci vzbudil agrotahač Tatra. Ačkoli na první pohled nákladní automobil, je tento stroj homologován jako traktor. Předveden byl největší dodávaný model s dvojicí řízených náprav, kompletně osazený vzduchovým odpružením a podvozkem klasické koncepce Tatra. Tatra byla agregována s podvozkem z tuzemské produkce společnosti Umikov CZ, s. r. o., osazeným nástavbou pro transport řezanky firmy Bergmann.

V průběhu polního dne byly také prezentovány navigační systémy americké společnosti Ag-Leader. Možnosti testovacích jízd s novými traktory Deutz-Fahr a agrotahačem Tatra po dlouhé zpevněné dráze letiště i v okolním terénu využilo mnoho zájemců.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down