15.06.2015 | 05:06
Autor:
Kategorie:

Novinka v modré barvě v praktickém nasazení

Velkou novinkou firmy New Holland letošního jara jsou traktory řady T7. Tato řada nabízí široký výběr z celkem osmi modelů ve výkonovém rozpětí od 175 do 270 k, takže může oslovit zemědělské podniky všech velikostí. Traktory jsou vhodné k dopravě, zpracování půdy a setí, pro sklizeň pícnin, práci s taženými postřikovači a k dalším činnostem. Možnost bližšího seznámení s nimi poskytl výrobce v průběhu tiskové konference.

Nové řadě T7 bylo věnováno samostatné stanoviště. Hned z kraje byl stacionárně vystaven model T7.270 AutoCommand, na němž zástupci firmy prezentovali provedené inovace. Jak si nová řada poradí s polními pracemi, bylo možné si vyzkoušet na dalších dvou traktorech. Model T7.230 byl agregován s kypřičem Lemken Karat 9 o záběru tři metry a prováděl podmítku, v níž pak předváděl výsev druhý největší model T7.270 se secí kombinací Alpego.

Traktory s novým, líbivým designem zvládaly své práce hladce. Protože secí kombinace u traktoru T7.270 byla vybavena rotačními bránami, představovalo ovládání traktoru na souvratích již složitější operaci. Organizátoři proto připravili ukázku souvraťového managementu v akci. Ve dvou sekvencích byly uloženy jednotlivé povely obsluhy, jako je snížení pojezdové rychlosti, otáček motoru, zvednutí tříbodového závěsu či vypnutí pohonu vývodového hřídele; na konci souběžné jízdy pak stačilo souvraťový management aktivovat stiskem tlačítka na multifunkční páce a všechny operace proběhly automaticky. A po otočení v druhé sekvenci i při najíždění do další souběžné jízdy.

Postup při ovládání jednotlivých funkcí bylo možné sledovat na obrazovce terminálu IntelliView IV. Zde bylo možné také průběh systému zastavit, případně podle potřeby pozměnit a opět aktivovat. Ovládání systému s využitím velkých ikon na celé ploše obrazovky je přehledné a intuitivní. Při setí byl traktor veden automatickou satelitní navigací.

Zajímavé bylo, jak kvalitní práci při drobení hrud odváděly rotační brány Alpego. V případě, že by se jejich energetické nároky zvýšily, mají traktory New Holland řady T7 k dispozici přídavné navyšování výkonu motoru až o 45 k. Díky tomu mohou v agregaci s aktivním nářadím odvádět svou práci dlouhodobě při odpovídající kvalitě.*

Více informací o nové řadě traktorů při práci přinese Mechanizace zemědělství 8/2015.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down