01.07.2015 | 12:07
Autor:
Kategorie:

Sklízecí mlátičky s vyšším výkonem a lepší kvalitou práce

Kromě další samojízdné techniky chtějí zástupci firmy John Deere docílit růstu i v oblasti sklízecích mlátiček. Proto se tomuto svému tradičnímu segmentu také věnovali a pro sezónu 2016 přichází s novými mlátičkami řady W a T. Ačkoli mají stroje shodné označení jako doposud, prošly důkladným přepracováním. Změny v oblasti aktivní separace a sítové skříně vedly ke zvýšení výkonnosti až o 15 procent.

Tříbubnové mláticí a předseparační ústrojí zůstalo zachováno. Průměr mláticího bubnu činí stále 660 mm, ale úhel opásání byl zvýšen o osm stupňů. Tím se zároveň zvýší i plocha pro účinný výmlat a průchodnost materiálu. Třetí, předseparační buben má rovněž zvýšený průměr na 800 mm a je tak největší ve své branži. Je doplněn novým separačním košem s větším počtem otvorů, takže separace je intenzivnější zvláště za obtížných podmínek. U mlátiček s pěti, respektive šesti vytřásadly je plocha pro aktivní separaci zvýšená o více než čtyřicet procent.

Sítová skříň je konstruována zcela nově. Pro snížení hmotnosti stroje je vyrobena z hliníku, přičemž spoje nejsou svařovány, ale spojeny nýtováním. Skříň má větší rozměry než u dosavadních mlátiček, a tomu také odpovídá plocha sít, zvětšená na 6 m2.

Mlátičky s pěti, respektive šesti vytřásadly mohou být vybaveny pásovým podvozkem, s nímž zůstávají v limitu celkové šířky pod 3,3/3,5 m. Pásový podvozek snižuje měrný tlak na půdu, zvyšuje stabilitu jízdy na poli i průchodnost stroje. Pro případ, že se očekává sklizeň i za nepříznivých podmínek, lze nové mlátičky vybavit systémem Pro-Drive, převzatým od sklízecích řezaček. John Deere také nabídne svůj systém intuitivního nastavení stroje ICA či systémy precizního zemědělství Connected Combines, dálkový přístup na terminál v kabině, navigaci AutoTrac a další.

Výrobce bude v letošním roce s novými sklízecími mlátičkami řady T a W aktivní při sklizni různých plodin v celé Evropě. Sledování jejich činnosti je možné na kanálu YouTube Channel.*

Více informací přinese Mechanizace zemědělství 8/2015.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down