30.09.2015 | 07:09
Autor:
Kategorie:

Zcela nové traktory Case IH

Příznivci značky Case IH se dlouhou dobu ptali na traktory s výkonem a hmotností mezi řadou Puma a Magnum. Pro celou řadu polních prací, ale i zemědělskou dopravu, byl výkon traktorů Magnum již od 250 k sice vyhovující, to však nelze říci o jejich vysoké hmotnosti na úrovni minimálně 12 t. Jako prémiový výrobce se firma Case IH touto otázkou zabývala a v letošním podzimu představila novou řadu traktorů s označením Optum CVX. Jedná se o pádnou odpověď na požadavky uživatelů po univerzálním traktoru s vhodným poměrem hmotnosti a výkonu pro všestranné využití.

Novou modelovou řadu tvoří zatím dva typy, Optum 270 a Optum 300. Protože otevírají zcela nový výkonový segment v sortimentu známého výrobce, mají také nový název. A zcela nový je také design, který nepřebírá téměř nic z tradiční podoby traktorů Case IH. Vhodně spojuje dravost a eleganci. A také výkon, který u modelu Optum 300 CVX dosahuje až 315 k. Toto maximum výkonu má traktor k dispozici pro všechny vykonávané práce, tedy i s pasivním nářadím pro zpracování půdy.

Pod moderně stylizovanou kapotou se skrývá šestiválcový motor FPT se zdvihovým objemem 6,7 l, který inženýři na základě požadavků firmy Case IH vybavili novými hlavami válců a novou olejovou vanou. Je to dáno tím, že traktor nemá rámovou ani polorámovou konstrukci, ale přední náprava je přišroubovaná přímo k olejové vaně motoru.

Novým nárokům při smíšeném nasazení traktoru vychází vstříc nová odpružená přední náprava, jejíž konstrukce vychází z osvědčeného systému traktorů řady Magnum. Videoukázka zachycuje testování nových traktorů spolu s návěsy při Tiskových dnech v zahraničí. Při zpomalování soupravy až do zastavení se prezentovala nová velmi účinná motorová brzda.*

Více informací o nových traktorech Case IH přinese časopis Mechanizace zemědělství 11/2015.  

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down