19.03.2016 | 04:03
Autor:
Kategorie:

Tři sta koní pod kapotou rozdunělo arénu

Výrobce New Holland v letošním roce přichází na náš trh s novou modelovou řadou traktorů T7 Heavy Duty. Ve srovnání s dosavadními traktory řady T7 Tier 4f, které byly inovovány v loňském roce, přináší vyšší výkon motoru a celkově větší rozměry i hmotnost. Mají ještě robustnější konstrukci tak, aby mohly dobře zvládat i nejnáročnější polní práce. Představují ideální doplnění doposud volného prostoru mezi řadou T8 a T7.

Příznivci této značky na vhodné traktory vyšší střední třídy čekali dlouho, nicméně trpělivost se vyplatila. Dvojice modelů T7 HD je využitelná jak pro zpracování půdy se širokozáběrovými stroji, tak i pro agregace se secími kombinacemi anebo s návěsy či s aplikačními cisternami na třínápravových podvozcích.

Při svém výkonu motoru umí tyto traktory pracovat ekonomicky, čehož výrobce dosáhl hned několika úpravami zároveň. Nicméně jejich motory od sesterského výrobce FPT Industrial dokážou pořádně zadunět. Přesvědčili se o tom zemědělci, kteří přijali pozvání od společnosti Agrotec na jejich prezentaci. A to opravdu v stylovém prostředí: na Farmě Noe, která je uživatelem techniky New Holland, nedaleko Brna. V prostorech zimního výběhu pro koně bylo možné si nový traktor T7.315 HD prohlédnout zblízka, zažít jeho velikost na širokých nízkotlakých pneumatikách Trellebrog TM 1000 High Power, výbavu vysoko umístěné kabiny s komfortním sedadlem a výhled do všech stran.

Přeplňovaný šestiválcový motor o výkonu tří set koní dokázal rozvibrovat zem pod nohama i při volnoběhu, a jeho kovový zvuk vzbuzoval respekt. Další mohutné vibrace dodala při svém profesionálním vystoupení kapela AC/DC Czech revival. Správná tvrdá hudba jenom vhodně podtrhla nádech síly, robustnosti a odolnosti, kterým se traktory nové řady T7 HD pyšní.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 5/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down