21.03.2016 | 09:03
Autor:
Kategorie:

Užitečná řešení pro zvýšení komfortu

Nová řada traktorů New Holland T5 zahrnuje trojici modelů T5.100, T5.110 a T5.120 s výkonem 99, 107, resp. 117 k a maximálním točivým momentem 430, 468 respektive 491 Nm (při 1500 ot/min). K pohonu slouží čtyřválcový motor F5C ECOBlue, který splňuje emisní limity normy stupeň IV díky technologii Compact HI-eSCR a systému AGR (malá část výfukových plynů je po ochlazení recirkulována). Zdvihový objem činí 3,4-l.

Motor se vyznačuje vysokou účinností, a zároveň jeho uspořádání dovoluje ponechat kompaktní rozměry traktoru. Nárůst točivého momentu je oproti předchozí řadě vyšší o 24 procent.

Pro přejezdy a pro provádění dopravy poskytují tyto traktory komfort díky kombinaci odpružení přední nápravy Terraglide a odpružení kabiny Comfort Ride, dodávané na přání. V průběhu prakticky orientovaného workshopu bylo možné si fungování obou systémů ověřit na soupravě traktoru New Holland T5.120 s návěsem Joskin. Dále je možné využít automatiky řazení rychlostních stupňů Auto Transport převodovky ElectroCommand, naprogramované již z výroby tak, aby byl optimálně využíván výkon motoru při dopravních pracích. Řidič má méně práce a zároveň je i snížena spotřeba paliva.

Řazení rychlostí při zatížení je možné také ovládat manuálně pomocí tlačítek. Pokud je traktor vybaven elektrohydraulickým ovládáním čelního nakladače pomocí joysticku, má tento joystick integrované ovládání řazení pomocí tlačítek. Sloučení tlačítek pro ovládání nakladače a převodovky do jedné páčky je pohodlné.*

Více informací přinese Mechanizace zemědělství 5/2016.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down