27.05.2016 | 09:05
Autor:
Kategorie:

Novinky se představily přímo při práci

Sklizeň pícnin je významnou agrotechnickou operací, pro niž je zapotřebí kvalitní a výkonná technika. Přesně takové stroje nabízí na našem trhu společnost STROM Praha. Jako distributor techniky John Deere může nabídnout kolové traktory v širokém množství variant či lisy v zelené barvě, a další pícninářskou techniku značky Kuhn. Současně s příznivým průběhem počasí v posledním květnovém týdnu vhodná příležitost k tomu, předvést tyto stroje v činnosti.

Stalo se tak v regionu s bohatým zastoupením travních porostů i pícnin na orné půdě na severozápadě Čech v blízkosti obce Úštěk. Společnosti STROM Praha a KUHN CENTER CZ zorganizovaly ve spolupráci s ZD Úštěk akci s názvem Den Pícnin 2016.

Na vybraném pozemku byla připravená jak posečená a zavadlá hmota, tak ještě ponechaný porost vojtěškotrávy. Porost byl výnosný a představoval tak vhodné sousto pro připravené soupravy traktorů John Deere a závěsné techniky Kuhn. Značka Kuhn předvedla různé varianty svých žacích strojů - jak bočně nesené stroje pro menší podniky, tak i profesionálně vybavené stroje pro intenzivní nasazení. A to včetně velké novinky, žací kombinace FC 9530 s pracovním záběrem 9,3 m. Jak čelně nesený žací stroj o záběru 3,1 m, tak i žací kombinace měly žací lištu Kuhn Optidisc, avšak zavěšení lišt je vyřešeno nově. Kombinace je vhodná pro traktory s výkonem 220 k.

Spolu s bočně neseným žacím strojem GMD 800-GII se představila i novinka tohoto roku, traktor John Deere 6120M. Jednalo se o vůbec první nasazení nové řady v ČR. Řada 6M modelového roku 2016 je vybavena novou konzolou řazení, motory splňujícími emisní normu Stupeň IV a výrobce nabízí i možnost osazení mechanicky odpruženou kabinou, což je prvek, který významně přispívá ke zvýšení pohodlí řidiče.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 7/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down