03.06.2016 | 01:06
Autor:
Kategorie:

Rozšířené možnosti u kompaktních traktorů

Další novinkou, s níž přichází značka Steyr na trh, je inovovaná série traktorů Profi. Nyní je tvořena celkem 14 modely s kompletně novým designem. Design je velmi atraktivní a vychází z provedení, které nově představila nejvýkonnější řada Terrus. Zároveň bude firma Steyr nabízet novou řadu ve třech provedeních tak, aby si každý zákazník mohl vybrat vhodný traktor podle svých představ a potřeb. Traktory bylo možné vidět v nasazení s pícninářskou technikou Pöttinger v průběhu workshopu v Rakousku.

Traktory v jednodušším provedení Profi Classic jsou vybaveny mechanicky ovládanými vnějšími okruhy hydrauliky a kabinou s nízkou střechou. Vyšší úroveň komfortu nabízí traktory Profi, vybavené sdruženým ovládáním Multicontroller a zvýšenou kabinou. Nejmodernější technologie, známé z traktorů vyšších řad, jsou potom dostupné pro modely Profi CVT. Příkladem je síť ISOBUS III, dovolující agregovanému stroji vysílat povely na traktor.

Pro traktory Steyr Profi CVT bude dostupný i souvraťový management nové generace STEYR Easy-Tronic. Dovoluje pohodlnou editaci uložených sekvencí úkonů podle potřeby i u stojícího traktoru. Traktory mohou být na přání také vybaveny automatickou GPS navigací již z výroby. Systém může pracovat s přesností na různé úrovni, a to až do +- 2,5 cm.

V průběhu workshopu předvedl nový traktor Steyr 4145 Profi CVT sečení vojtěšky se žací kombinací Pöttinger Novadisc 810. Souprava byla v návazných jízdách vedena satelitní navigací. Traktor se mohl otáčet s vynecháváním jízd, zatímco v závěru zbyl pruh píce, který odpovídal pracovnímu záběru kombinace. Plynulá převodovka CVT přitom dokáže automaticky regulovat pojezdovou rychlost na základě množství hmoty a zatížení motoru traktoru.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 7/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down