28.07.2016 | 07:07
Autor:
Kategorie:

Nová modelová řada traktorů střední třídy

Značka Case IH je mimo jiné známá také sortimentem kompaktních traktorů. Řešením pro farmy se živočišnou výrobou či se smíšenou produkcí byly doposud traktory řady Maxxum či Farmall. Nová řada traktorů Maxxum ovšem poněkud posílila, a tak pro zaplnění uvolněného prostoru uvádí na trh Case IH novou modelovou řadu.

Pod označením Luxxum přichází na trh trojice nových typů ve výkonovém rozpětí od 100 do 120 k, které mají kromě tradiční všestrannosti využití traktorů v červené barvě poskytnout svým uživatelům ještě vyšší výkon i pracovní komfort.

Nejvíce změn čeká na řidiče v kabině. V souladu s unifikací způsobu ovládání u různých modelových řad traktorů osadil Case IH nové traktory Luxxum zcela novou loketní opěrkou. V ní se nachází integrovaná multifunkční ovládací páka Muticontroller, dále joystick pro ovládání čelního nakladače a další ovladače pro všechny důležité funkce traktoru.

Traktory Luxxum jsou poháněné čtyřválcovými motory FPT s objemem 3,4 l, které využívají i traktory Farmall. Jejich výrobce, sesterská společnost FPT, však provedl určité inovace. Motory jsou především o stupeň dále a splňují emisní normu stupeň IV. Využívají k tomu systém úpravy spalin s označením Compact Hi-eSCR, založený na shodném principu externí selektivní katalytické redukce oxidů dusíku, jako u velkých traktorů a sklízecích mlátiček Case IH.  Rozdíl spočívá v doplnění o ventil EGR a katalyzátor DOC.

Provedené inovace ve výsledku vedou ke zvýšení točivého momentu o sedm procent, takže traktory Luxxum budou schopné poskytovat uživateli více výkonu než stávající stroje řady Farmall. Budou vyráběny v rakouském závodě v Sankt Valentinu a s náběhem jejich výroby bude souviset i ukončení výroby řady Farmall U Pro. Traktory Farmall A a Farmall C s jednodušší výbavou a menší šířkou se budou vyrábět i nadále.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 9/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down