29.07.2016 | 01:07
Autor:
Kategorie:

Vhodné traktory pro práci s čelním nakladačem

Nové kompaktní traktory Luxxum značky CASE IH jsou konstruovány pro univerzální využití. Ve svých kabinách nabízí ergonomické rozložení ovladačů a také široký výhled. Při modernizaci této řady brali konstruktéři v potaz i nároky jejich uživatelů při nasazení s čelním nakladačem. Na Tiskových dnech byly traktory Luxxum ve spojení s čelním nakladačem prezentovány, takže bylo možné na vlastní kůži poznat přednosti nové koncepce.

Traktory Luxxum mohou být vybaveny čelním nakladačem Case IH LRZ přímo z výroby. Prostorné střešní okno poskytuje široký výhled na výložník a příslušenství i v nejvyšší poloze. Aby si řidič zachoval výhled i na nářadí v předním tříbodovém závěsu, jsou konzoly pro připojení nakladače v rozšířeném provedení – ve větší vzdálenosti od motoru. Tím se zároveň zlepšuje i výhled na přední kola. Tlakovým olejem je čelní nakladač zásobován z mezinápravových rychlospojek hydrauliky.

Traktory Luxxum zcela ve smyslu svého nového označení poskytují maximální pohodlí při ovládání nakladače. Ve své nové loketní opěrce nabízí nový joystick, s nímž lze nakladač proporcionálně ovládat. Při stlačení tlačítka na spodní straně lze ovládat i třetí a čtvrtou funkci nakladače, což dovoluje práci s celou řadou příslušenství. Ale nejen to: aby řidič nemusel přehmatávat, může prsty pravé ruky na joysticku ovládat taktéž řazení rychlostních stupňů násobiče či dokonce i skupiny rychlostí v převodovce. To dovoluje pohodlné ovládání rychlosti jízdy a otáček motoru.

Dále si také může nastavovat agresivitu reverzace – ve třech stupních. Po přepnutí dalšího kolébkového přepínače se přepne ovládání joysticku na vnější hydraulické okruhy v zádi traktoru, takže je možné pomocí něj ovládat například vzadu nesený žací stroj. A nakladač může zůstat na svém místě.

Více informací v Mechanizaci zemědělství 9/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down