11.09.2016 | 12:09
Autor:
Kategorie:

TONY exceloval pod paprsky jižního slunce

Ve městě Campodarsego na severu Itálie má své sídlo výrobce zemědělské techniky s dlouhou tradicí. Firma Antonio Carraro byla založena v roce 1910 a nyní se chlubí více než stoletou tradicí. Až do současnosti je v rodinném vlastnictví. S vývojem a výrobou traktorů tato firma začala v roce 1950 a zanedlouho poté se vývoj zaměřil na oblast kompaktních traktorů. Dnes nalézají traktory této značky uplatnění nejen na jihu Evropy, ale v zemích celého světa.

Traktory Antonio Carraro jsou tak specializované, jak jsou všestranné. Což lze přeložit tak, že díky svým speciálním prvkům konstrukce a výbavy mohou vykonávat široké spektrum činností. V zemědělství nachází uplatnění s celou řadou pasivního a aktivního nářadí při sklizni pícnin, ochraně rostlin, zpracování půdy či v dopravě. A to jak na rodinných farmách, tak u pěstitelů ovoce či chovatelů koní. Díky svým příznivým celkovým rozměrům a několika variantám kabiny jsou oblíbené i u pěstitelů vinné révy.

Zvláště práce v sadech či vinicích vyžaduje zvýšenou pozornost řidiče na samotné řízení a na ovládání nářadí. Přitom musí obsluha ještě ovládat otáčky motoru a řazení rychlostních stupňů. Pro to, aby se řidičům usnadnila práce, vyvinuli konstruktéři firmy Antonio Carraro kompaktní traktor s automatizovaným fungováním.

Má označení TONY 9800 SR a představuje nový model s výrazně zjednodušeným ovládáním. Díky inovacím již řidič nemusí neustále hlídat otáčky motoru ani vhodný převodový poměr. Místo toho se může věnovat řízení traktoru a kontrole kvality práce nářadí. Traktor je standardně vybaven novou hydrostaticko-mechanickou převodovkou s plynulou regulací převodového poměru a současně i řadou podpůrných elektronických systémů.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství 10/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down