12.09.2016 | 08:09
Autor:
Kategorie:

Traktory Massey Ferguson jdou do finále

Modely značky Massey Ferguson se staly finalisty soutěže Traktor roku 2017 a byly představeny ve Francii. Prvním představeným byl traktor MF 6718 S, který je mezi sedmi kandidáty kategorie Open Field. Dalším finalistou, tentokrát v nejmladší kategorii soutěže o titul Traktor roku 2017, Best Utility je model MF 5711. Návštěvníci se mohli, co by obsluha traktoru, přesvědčit o přednostech těchto dvou modelů.

 

MF 6718 S

MF 6718 S je traktor, který kombinuje vysoký výkon s kompaktními rozměry.  Tato nová řada perfektně vyhovuje moderním požadavkům na vysoký výkon traktoru s předním a zadním neseným nářadím a má nízký tlak na půdu. Traktor vyniká svými kompaktními rozměry a nízkou celkovou hmotností. Díky těmto vlastnostem se traktor vyznačuje vynikající manévrovatelností.  Výkon motoru, hydraulika a zvedací síla tříbodového závěsu vyhovují požadavkům farmářů, kteří chtějí pracovat současně s předním a zadním neseným nářadím. Orba, setí, zpracování půdy a sklizeň brambor a zeleniny jsou totiž činnosti vyžadující velmi složitý komplex nářadí. Další výhodou traktoru jsou kompaktní rozměry, které uživatel ocení zejména při otáčení a práci na malých plochách. Pro lepší dopravu materiálu, například hnojiva, hnoje či balíků, je možné i vyšší zatížení. Velkou předností tohoto traktoru je nejsilnější čtyřválcový motor na světě Agco Power 49AWF. Zdvihový objem motoru činí 4,9 l, výkon je 175 koní, se zapojením do systému power boost to může být až 200 koní.

MF 5711

Model MF 5711 je finalistou v kategorii Best Utility. Vychází z modelové řady MF 4100, oproti které má však vyšší výkon, větší rozvor a vyšší nosnost tříbodového hřídele. Mezi přednosti tohoto stroje patří také silnější hydraulika a obsluha jistě uvítá také možnost vybavit traktor větším čelním nakladačem. Traktor je vybaven čtyřválcovým motorem Agco Power se zdvihovým objemem 4,4 l. Maximální výkon je 110 koní při otáčkách motoru 2000 ot/min a maximálním točivým momentem 417 Nm při otáčkách motoru 1500 ot/min. Kabina modelu MF 5711 je totožná s kabinou vyšší řady MF 6700. Novinkou je nová palubní deska s digitálním displejem a analogovými ,,budíky“. Ovládací prvky najde obsluha na panelu po pravé straně. Mezi ovládací prvky patří páka ručního plynu, ovládání hydraulických okruhů, spínač diferenciálu a vývodového hřídele a spínač náhonu na všechna čtyři kola.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down