11.10.2016 | 08:10
Autor:
Kategorie:

Nové traktory pro sady a vinice

Značka New Holand je tradičně zastoupena na trzích v celé Evropě. Speciální traktory v modrých barvách jsou oblíbené při obhospodařování trvalých kultur také v jižních oblastech tohoto kontinentu. Pro následující sezónu přistoupil výrobce k inovacím a přichází s novou modelovou řadou. Pod označením New Holland T4 F/N/V se skrývají speciální traktory s různou šířkou a modernizovanou výbavou.

Ve výrobě speciálních traktorů má New Holland dlouhou tradici. Již v roce 1934 uvedl na trh model 708C s pásovým podvozkem. Milníkem byly traktory řady 66-76-86, představené v roce 1985. Současnou podobu získaly tyto stroje v roce 2008, a to díky řadě T4000F/N/V. V roce 2014 doplnily sortiment ještě menší traktory T3F s ochranným rámem.

Také v současnosti nabízí New Holland speciální traktory jak v kolovém, tak i v pásovém provedení, doplněné ještě samojízdnými sklízeči révy vinné. Celkově pokrývají traktory řad T3 F, TD F a T4 F/N/V výkonové spektrum od 50 do 105 k. Jsou vhodné jak pro malé rodinné pěstitele, tak i pro velké farmy. Mohou pracovat i v nestandardních zemědělských aplikacích, které se vyznačují velmi specifickými požadavky.

Nová řada speciálních traktorů T4 přináší četné změny v oblasti kabiny. Konstruktéři se zaměřili na výrazné zdokonalení ochrany obsluhy traktoru před pronikáním zdraví škodlivých látek do kabiny. Kabina s označením Blue Cab je řešena jako přetlaková, a jsou pro ní k dispozici nové filtry kategorie 4. Ty chrání řidiče před vnikáním postřikových látek a mikročástic. Kabina může být osazena tímto filtrem na jedné straně a standardním filtrem na straně druhé, a obsluha manuálně aktivuje filtr kategorie 4 jen v případě skutečné potřeby (například při práci s rosičem).*

Traktor T4.110 F přihlásil New Holland do soutěže TOTY 2017.

Více informací v Mechanizaci zemědělství 12/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down