26.04.2017 | 01:04
Autor:
Kategorie:

Pohled do budoucnosti traktorů i motorů

Rozlehlá expozice techniky jedné značky patřila na veletrhu SIMA 2017 strojům New Holland. Kromě velkého počtu novinek se každý návštěvník mohl seznámit i s tím, jakým směrem se do budoucnosti bude ubírat vývoj traktorů i jejich pohonných jednotek. Zároveň byl tento veletrh pro značku New Holland ve znamení dvou významných ocenění – stříbrné medaile za inovaci a speciálního ocenění.

Uvedenou medaili obdržel tento výrobce za koncept autonomního traktoru New Holland NHDrive, který může být nasazován nejen bez řidiče, ale i s lidskou obsluhou. Tento koncept je konkrétním náhledem do budoucnosti farmaření, kdy bude využívání autonomních strojů běžné.

V první fázi vývoje byl autonomní koncept založen na traktoru modelové řady T8 Blue Power. Jeho vývojem se zabývá CNH Industrial ve spolupráci se společností Autonomous Solutions Incorporated (ASI), která sídlí v Utahu a disponuje značnými zkušenostmi v konstrukci autonomních strojů pro provoz off-road.

Výsledkem vývoje je stroj s možností plně autonomního provozu, který může být ovládán a kontrolován dálkově pomocí tabletu. V agregaci se secím strojem je schopen samostatně a bez obsluhy následovat sklízecí mlátičku a provádět výsev. Provozovatel má přitom k traktoru přístup kdykoli a kdekoli si zamane. Získaná data jsou jeho majetkem.

Traktor NH Drive ke své činnosti využívá pokročilou technologii precizního zemědělství PLM (Precision Land Management). Je schopen dosahovat vyšší produktivity práce a účinnosti než při využívání tradičních technologií. Zároveň se minimalizuje riziko vzniku chyb z důvodu lidského faktoru.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 6/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down