09.05.2017 | 09:05
Autor:
Kategorie:

Kompaktní traktory s velkým výkonem

Jedním z prezentovaných traktorů Fendt na akci v Hummer centru byl i kompaktní model 211 Vario. Byl rovněž v téměř plné výbavě, včetně osazení čelním nakladačem Fendt. Každý zájemce si mohl vyzkoušet, jak komfortní svezení je v traktoru Fendt výkonové kategorie 100 k.

V obtížném terénu s hlubokými kolejemi si traktor vedl velice dobře a řidiči poskytoval ve své odpružené kabině tradiční komfort. Kabina měla otevíratelné čelní sklo, což je výbava, kterou oceňují především zemědělci v Německu. Aby při otevřeném čelním skle nedošlo ke kolizi s výložníkem při zvedání čelného nakladače, je nakladač doplněn o speciální ochranu po obou stranách. V případě nepotřeby nakladače je možné jej snadno odpojit: odpojí se multipřípojka na pravé straně traktoru, poté se pomocí dvou pák provede odjištění nakladače, sklopí se odstavné nohy a s traktorem je možné od nakladače odjet. Podobně jednoduše se postupuje při zapojování nakladače.

Čelní nakladač se ovládá křížovou pákou vnějších okruhů pohodlně a intuitivně; díky střešnímu oknu je na příslušenství dobrý výhled v celé dráze zdvihu. Po odpojení nakladače je možné využívat čtyři vnější okruhy v zádi traktoru. Při práci s nakladačem se pro ovládání pojezdu využije pojezdový pedál, zatímco při polních pracích lze využívat i joystick. Nastavení funkcí traktoru se provádí pomocí klávesového ovladače a LCD displeje, který se nachází pod volantem. Levou rukou se ovládá známý reverzor Fendt, který kromě změny směru jízdy umožňuje i traktor pozdržet na místě po potřebnou dobu. Na dosah ruky je v přehledné kabině umístěno i ovládání tříbodového závěsu a EHR.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down