04.11.2017 | 09:11
Autor:
Kategorie:

První největší traktory mají své zákazníky

Stále stejnou otázku si kladli příznivci zemědělské techniky a její uživatelé v posledním desetiletí – kam až poroste výkon standardního traktoru? S pádnou odpovědí přišla firma Fendt, když představila traktory řady 1000 Vario. Ty jsou nejenom veliké, ale především konstruované úplně nově. Nový koncept u standardního traktoru a vysoký tahový výkon jsou také hlavními argumenty, díky nimž se pro tyto traktory rozhodují zákazníci v Čechách. Ke zcela prvním patří bratři Jiří a Petr Černí.

Na farmě je vztah k traktorům z německého Marktoberdorfu dlouhodobě zakořeněný. Traktory v zelené barvě a s červenými ráfky různých modelových řad odvádí s velkou spolehlivostí a nízkými náklady téměř všechny práce. Nová řada Fendt 1000 Vario přišla ve vhodnou dobu, aby bylo možné posunout výkonnost a hospodárnost v oblasti zpracování půdy ještě dále. Traktor Fendt 1046 Vario Profi Plus dodala firma Agromex, pobočka Želkovice, která působí v regionu východních Čech. Spolu s dalším zákazníkem ve svém regionu se manažerům společnosti podařilo prodat první dva stroje Fendt řady 1000 Vario v České republice.

U bratrů Černých se jedná již o čtvrtý traktor Fendt na farmě. Pro německého výrobce se Jiří Černý rozhodl v roce 2007, protože hledal traktor s nízkými provozními náklady a velkou spolehlivostí. Traktor Fendt 930 Vario zároveň poskytl i dostatečný výkon. V praxi se pak ukázaly všechny přednosti Vario převodovky, zvláště při práci na pozemcích, které se vyznačují značnou variabilitou půdních podmínek. Aby bylo možné provádět podmítky a zároveň i zakládání porostů, pořídili si bratři druhý traktor Fendt 933 Vario, a brzo poté ještě traktor Fendt 720 Vario do postřikovače.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down