04.09.2018 | 07:09
Autor:
Kategorie:

Řezačka John Deere 9800 se vydala na převáděcí jízdu

Není to zcela obvyklé, že by stroj, který byl celosvětově představen v jeden den, jezdil již pár dní po premiéře po polích v České republice. U sklízecí řezačky John Deere 9000 tomu tak bylo. Teprve v úterý 28. srpna byla nová řada představena novinářům a už v pátek sklízel model 9800i kukuřici na polích u Suchdola nad Odrou.

Kukuřice byla pěkně narostlá a řezačka odváděla dobrou práci. Také logistika byla dobře zvládnuta, a tak byl sklízecí stroj efektivně využit. Stroj jezdil ve službách společnosti Jasno spol. s r. o. a sklízel pozemky společnosti Agrosumak a. s.  

„Tento konkrétní předváděcí stroj patří do předsériové výroby řady 9000, která do sériové výroby vstoupí v únoru příštího roku,“ řekl Marek Fikejs, produktový manažer společnost Strom Praha a. s., která techniku John Deere v České republice zastupuje. „Věříme, že nová výkonná řada řezaček 9000 osloví velké farmy a službaře.“
Ve své předváděcí jízdě bude řezačka ještě několik dní pokračovat a přesný itinerář její cesty najdou zájemci na webových stránkách společnosti Strom Praha a. s.

Sklízecí řezačka John Deere 9800i je druhým nejsilnějším členem nové řady 9000i. Pohonnou jednotkou je 12V motor Liebherr s výkonem 870 koní, který se vyznačuje vysokým točivým momentem i v nízkých otáčkách motoru. Konstantně vysoký výkon dodává motor v rozmezí 1500–1800 ot/min.

Srdcem řezačky je řezací buben, který může být osazen až 64 noži, a ačkoliv se točí větší rychlostí, díky konceptu HarvestMotion to dokáže i za nižších otáček motoru. Vkládací kanál o šířce 850 mm zaručuje velkou průchodnost materiálu k bubnu a dobrou kvalitu řezání. Vzhledem k výkonnějšímu motoru byl zesílen rám i hnací ústrojí bubnu.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down