28.09.2019 | 07:09
Autor:
Kategorie:

Jak jsme jezdili s MF 3709 AL

Společnost Massey Ferguson letos přihlásila do soutěže o traktor roku jen jeden model, a to do kategorie Best of Specialized. Massey Ferguson nedávno svou řadu speciálů MF 3700 inovoval, avšak poslední přírůstek přidal teprve tento rok. Jsou jím speciály do hor, modely s označením AL. Vyznačují se nízkým těžištěm a kompaktními rozměry, ale zároveň nabízejí takovou výbavu, že hravě zvládnou veškeré pracovní operace na menších farmách.

Je tedy opravdu model MF 3709 AL přihlášený do kategorie Best of Specialized speciál? Nebo jde spíše o všestranný traktor pro menší a střední podniky? Dle mého názoru je na obojí otázky odpověď ano. Ideálně se totiž hodí tam, kde jsou potřeba všestranné stroje do strmého terénu. Příkladem může být rakouský trh.

Do těžkých terénních podmínek se hodí díky nízko položenému těžišti. Bez problému zvládne 30°stoupání a boční sklon 18°. Skvělá trakce je zase dána velkým rozvorem kol (2160 mm) Problém traktor nebude mít ani tam, kde je třeba hledět na rozměry. Celková výška s třicetipalcovými koly činí 2,44 m a široký je 1,6 m.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down