29.10.2019 | 09:10
Autor:
Kategorie:

Sklízecí mlátičky v Kameni

Součástí programu Dne Zemědělce v Kameni bylo i předvádění sklízecích mlátiček. Předvedlo se jich sedm a to od čtyř značek. Sklízen byl porost jarní pšenice Tercie, který byl na to, že byla polovina září v dobrém stavu. Jen vlhkost byla vyšší, než by bylo žádoucí, ale to sklízecím mlátičkám nevadilo.

Společnost Agrotec předvedla dvě sklízecí mlátičky, jednu v tangenciálním a druhou v axiálním provedení.

Z německého Zweibrückenu pocházejí sklízecí mlátičky John Deere S 770 i a T 670 i, které představila firma Strom Praha. Oba kombajny byly vybaveny stejnými motory, devítilitrovými šestiválci o výkonu 450 k a také podobnými kabinami. A oba byly předváděcí stroje, které v letošních žních sklidily okolo 800 ha. Zásadním rozdílem mezi sklízecími mlátičkami byl systém výmlatu a sklízecí mlátičky měly i konstrukčně rozdílné žací adaptéry.

Z pohledu návštěvníků Dne Zemědělce byla jistě zajímavá ukázka sklízecí mlátičky Gomselmaš Pallese GS12 A1. A to proto, že v porovnání s ostatními předváděnými značkami se jednalo o kombajn jednodušší konstrukce a menším podílem elektroniky, avšak se zajímavou pořizovací cenovkou. I jednodušší sklízecí mlátička může provést kvalitní sklizeň a výhodou jednoduchosti je větší možnost oprav svépomocí.

Svoji premiéru v ČR si v Kameni odbyla dvojice sklízecích mlátiček Claas z nové modelové řady Lexion. Představeny byly dva modely. První s označením 6600 zastupoval provedení s klávesovým vytřasadlem, druhý byl model 8700, zástupce výkonnější řady vybavené rotačními separátory.*

Celý článek najdete v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down