12.10.2021 | 07:10
Autor:
Kategorie:

Komfortní a výkonný tahač s inovacemi v převodovce

Traktory Case IH Quadtrac se čtyřmi pásy pracují v zemědělství už od roku 1996. V letošním roce oslaví výročí 25 let na trhu. Mezitím si prošly svým vývojem a modernizací. Řada změn a inovací přispívá ke zvýšení produktivity práce a komfortu obsluh.

Prototyp traktoru Quadtrac spatřil světlo světa v roce 1992. Jedna z inovací u tohoto velikého traktoru před pěti lety spočívala v úpravách v oblasti převodovky provedenými tak, aby bylo dosaženo rychlejšího řazení rychlostních stupňů a oproti dosavadním modelům o čtyřicet procent rychleji pracující reverzace.

Konstrukční úpravy vedly také k tomu, že účinnost převodovky se v závislosti na podmínkách nasazení zvýšila o dvě až pět procent. Konkrétně toho bylo dosaženo instalací nového regulačního ventilu, vyvinutím nového řídícího software a přepracováním hydrauliky.

Ke zlepšením v oblasti hydrauliky patří nový způsob vedení oleje pro snížení ztrát vířením a nové tandemové čerpadlo oleje s hospodárnějším fungováním. Také pohon zadního vývodového hřídele byl přesunutý na jiné místo. Zákazníkovi přinesou tyto modifikace na převodové skříni o dvě až pět procent více tahového výkonu při zachování nízké spotřeby paliva.

Poslední inovace přinesla integraci nejnovějšího systému ovládání AFS Connect a vzdálené připojení traktoru. Rovnou několik traktorů Case IH Quadtrac AFS Connect s luxusní kabinou mohli vidět účastníci akce Agronomic Design, pořádané společností AgriCS v Senicích na Nymbursku.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down