24.12.2021 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Shodný výnos při polovičním výsevku

Společnost Väderstad je uznávaný specialista na přesné setí. Kromě secích strojů Tempo připravila pro rok 2022 další novinku, Väderstad Proceed. Proceed je nová kategorie secích strojů, kde jeden stroj zvyšuje výnosový potenciál celé řady plodin - například pšenice, ječmene, řepky, cukrové řepy, hrachu, kukuřice, slunečnice a mnoha dalších.

„Ve společnosti Väderstad vyrábíme stroje, které udržují naše zákazníky na špici moderního zemědělství. Vyvíjíme nové metody a čas od času stanovujeme zcela nové standardy. Proceed je jedním z těch skoků, které se v oboru zemědělských strojů nedějí často, ale když už se stanou, mění věci,“ říká Mattias Hovnert, senior viceprezident pro prodej a marketing společnosti Väderstad, a pokračuje:

„Väderstad Proceed dokáže s milimetrovou přesností umístit i to nejmenší osivo do ideální hloubky, což umožňuje výrazné zlepšení v oblastech, jako je úroveň výnosů, potřeba zpracování půdy, chemické ošetření a používání hnojiv.“

Proceed tím, že uloží každé zrno do přesně definované vzdálenosti od dalšího, dokáže ve srovnání s moderními secími stroji snížit výsevek pšenice na polovinu - při plném zachování výnosu! Důležité je, že porosty jsou silnější a velmi vyrovnané ve všech růstových fázích hospodářského roku.

„Proceed představuje obrovský skok oproti současným technologiím setí. Vyniká přesností v udržování hloubky setí, přesností v podélném rozdělení zrn, přesností na konci řádku i optimalizací výsevního lůžka. Výsledkem je rychlé, rovnoměrné vzejití a vitální porosty, kde má každá rostlina zajištěny všechny podmínky, potřebné k dosažení plného výnosového potenciálu,“ říká Lars Thylén, ředitel produktového managementu v oddělení Business Development společnosti Väderstad.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down