24.12.2021 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inteligentní systém řízení vykládky

Doprava zavadlé hmoty z pole do místa uložení po celý den klade značné nároky na pozornost obsluhy traktoru. A v cíli se od řidiče ještě jako samozřejmost očekává, že u každé fůry zvládne její odložení na silážním žlabu do rovnoměrné vrstvy. To jsou předpoklady pro to, aby bylo možné hmotu rychle rozhrnout a následně z ní dusáním účinně vytěsnit vzduch.

Firma Krone nabízí zcela nový inteligentní systém řízení vykládky ExactUnload, který přebírá starost o uložení hmoty do rovnoměrné vrstvy za řidiče. Je dostupný spolu s univerzálními návěsy Krone GX nové generace, které jsou ve své oblasti průlomové v mnoha ohledech.

Především využívají při vykládce materiálu pohyblivou čelní stěnu. Systém ExactUnload se do řízení pohybu této stěny zapojuje tak, aby došlo k rovnoměrnému odložení veškeré píce z ložné plochy vozu na předem stanovené dráze.  Obsluha při vykládce ani nemusí udržovat konstantní rychlost jízdy – v rozsahu od 0 do 3,5 km/h může pojezdová rychlost kolísat. Jako u všech asistenčních systémů, výhodou je také to, že i méně zkušení řidiči či řidičky zvládnou odložit rovnoměrnou vrstvu hmoty. Kolové nakladače či traktory pak stráví méně času při rozhrnování hmoty, spotřebují méně paliva a hmota je méně rozrušována prokluzem kol těchto prostředků. Tím se vytvářejí i lepší podmínky pro její následné dusání, které může začít i skončit dříve. Nový systém Krone zároveň přispívá i ke zvýšení kvality konzervované píce.

Krone ExactUnload tak představuje pokrokové řešení v oblasti sklizňových technologií. Komise DLG pro posuzování novinek veletrhu Agritechnica 2022 jej ocenila stříbrnou medailí.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2022.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down