29.12.2021 | 10:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Precizní kultivátory díky kamerovému systému

Mechanická kultivace proniká do moderního zemědělství stále více. Je to na jedné straně dáno omezeními v používání herbicidů, na straně druhé i rozvojem elektroniky a dostupností rozličných inteligentních digitálních řešení. Příkladem takových úspěšných strojů jsou meziřádkové kultivátory od nizozemského výrobce Steketee.

Tyto stroje má nově ve své nabídce firma LEMKEN. Steketee vyrábí meziřádkové kultivátory již mnoho let. Všechna použitá řešení pocházejí z vlastního vývoje – včetně inteligentního kamerového systému. Steketee se také velmi dobře etabloval v oblasti pěstování speciálních kultur. Nicméně dokáže nabídnout vhodný kultivátor pro každou plodinu. Stavebnicové řešení umožňuje navrhnout a sestavit kultivátor podle individuálních přání každého zemědělce.

Kultivátory Steketee dokážou pracovat v těsné blízkosti rostlin kulturní plodiny. Jejich možnosti lze ještě zvýšit přesností v založení porostu, hlavně v meziřádkové vzdálenosti. Pokud je traktor vybaven satelitním navigačním systémem, pak se jeho obsluha může lépe soustředit na kontrolu práce kultivátoru.

U meziřádkových kultivátorů Steketee lze rozlišovat mezi dvěma základními skupinami. Koncept EC  zahrnuje veškeré produktové skupiny. Každý kultivátor může být vybaven kamerovým systémem.

Systém kamer IC-Light dokáže rozlišovat kulturní a plevelné rostliny podle barvy, velikosti a polohy rostliny. Na základě několika záznamů vypočítá ideální střední hodnotu. Zorné pole kamery lze nastavit a optimalizovat upravením výšky a úhlu kamery. Tento automatický kamerový systém umožňuje precizní a kontinuální plečkování ve dne i v noci. LED reflektory pro osvícení oblasti, snímané kamerou, nabízí firma LEMKEN jako výbavu na přání.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down