31.12.2021 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Možnosti výbavy u talířových podmítačů

Krátké talířové podmítače jsou v praxi stále oblíbeným strojem pro zpracování půdy. Platí to i o podmítačích modelové řady Swifterdisc společnosti BEDNAR. Pro letošní rok přichází značka BEDNAR s rozšířením o nové modely s názvem Swifterdisc XO_Profi s pracovním záběrem 6 a 7,25 m.

Pro eliminaci bočního driftování stroje má BEDNAR vyvinutý takzvaný X-Precise systém. Talířový podmítač díky tomu přesně kopíruje stopu traktoru. Výhoda tohoto technického řešení je nejlépe vidět při zpracování půdy na svažitých pozemcích, kde stroje s průběžnými talířovými sekcemi ujíždějí ze svahu. Proto tuto vlastnost ocení i zemědělci využívající GPS navigací. Středový talíř umístěný mezi talířovými sekcemi a menší úhel druhé řady talířů eliminují vznik hrůbku na středu stroje.

Zajímavostí talířového podmítače Swifterdisc XO_Profi jsou kypřiče stop tažného prostředku. Pro dokonalé zpracování utužené vrstvy půdy ve stopách traktoru lze tento talířový podmítač vybavit integrovanými kypřiči stop. Přidáním podložek mezi držáky talířů je možné zvýšit pracovní hloubku talířů oproti ostatním v řadě v rozmezí dvou až čtyř centimetrů.

Na přání lze talířové podmítače osadit různým provedením talířů anebo hydraulicky stavitelným páskovým smykem Crushbar. Tento praktický prvek rozšiřuje možnosti využití stroje i k předseťové přípravě půdy. Součástí výbavy na přání je též řezací válec Trash Cutter, vhodný zejména pro mechanickou likvidaci houževnatých posklizňových zbytků a meziplodin. Samozřejmostí je široká řada různých typů zadních pěchů – od jednoduchých až po dvojité.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 1/2022.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down