10.01.2022 | 10:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dva typy samojízdných postřikovačů

Společnost Kverneland přichází se dvěma modely nových samojízdných postřikovačů iXdrive S6. Jednak se základním modelem iXdrive HP a jednak se typem iXdrive HP ECODRIVE s novými vlastnostmi, zejména se zvýšeným výkonem motoru a sníženými otáčkami při přepravě. Oba modely mají již v základu ramena s vysokotlakou cirkulací postřikové jíchy a individuálním ovládáním trysek iXflow-e.

U základní verze iXdrive HP se o pohon starají nové šestiválcové vznětové motory John Deere o výkonu 250 nebo 300 k splňující evropskou normu Stage V a nové čtyřstupňové hydromotory v kolech s pracovním rozsahem 0 až 25 km/h, nebo silničním rozsahem až 40 km/h. Systém hydropohonu umožňuje plynulou změnu rychlosti a díky zvýšené účinnosti i menší otáčky motoru, což vede k efektivnějšímu využití dostupného výkonu.

Model iXdrive HP ECODRIVE je vybaven motorem o výkonu 300 koní. Tato verze vyniká sníženými otáčkami motoru 1350 ot./min. při přepravní rychlosti 40 km/h a má i jiný systém ovládání při přepravě (v každém kole je například dynamická brzda, brzdí se pedálem, pojezd se ovládá plynovým pedálem). Otáčky motoru se automaticky sníží a v případě potřeby opět zvýší. Výsledkem je nižší spotřeba paliva při přepravě a vyšší komfort obsluhy.

Více naleznete v Zemědělci č. 2.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down