20.01.2022 | 06:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V roce 2021 byl nárůst prodejů na rekordní úrovni

Vývoj na trhu se zemědělskou technikou v Itálii lze hodnotit pozitivně. Vyplývá to z údajů, které nyní zveřejnila italská společnost FederUnacoma, která je mimo jiné i organizátorem mezinárodního veletrhu EIMA v Bologni.

Na konci roku ukazují údaje o registracích velmi výrazný nárůst u traktorů (+36 %) a dalších  typů  samojízdné techniky. Účinky pobídek pro stroje s technologiemi pro zemědělství 4.0, které zůstanou   v platnosti i v novém roce 2022, jsou pozitivní. Další podpora může pocházet z fondů EU  prostřednictvím Plánů rozvoje venkova (PRV) a Nové generace EU (PNRR).

Trh se zemědělskými stroji rok se za rok 2021 uzavře s jasně kladným saldem. Údaje zpracovávané   společností FederUnacoma na základě registrací, poskytnutých ministerstvem dopravy, naznačují  konzistentní růst pro všechny  typy samojízdných strojů. Traktory se ve srovnání s rokem 2020 povýšily o  36 %, přičemž se prodalo téměř 24 400 kusů, což je oproti minulým rokům, kdy průměrný počet   registrací byl nižší, než 19 tisíc strojů, razantní nárůst.

Výrazný nárůst zaznamenaly také kombajny: po červnovém vrcholu prodeje (100 strojů, 33%  nárůst) tržby  ve druhé polovině roku klesly, ale uzavřely se s kladným zůstatkem:  celkem  více o 392  jednotek, což představuje 30%  nárůst. Ve druhé polovině roku zaznamenaly pokles registrací i   přívěsy a návěsy, ale na konci prosince byly stále v černých číslech o 20,4 % více díky prodaným 9 464 vozům. Typem stroje s největším procentuálním nárůstem prodejů byly teleskopické manipulátory, které v roce 2021 dosáhly 1491 jednotek, což představuje nárůst o 56 %.

Celkově  je růst v roce  2021 na rekordní úrovni - zdůrazňuje Federace výrobců - což nejen  kompenzuje schodek, který nastal v roce 2020 v  důsledku pandemie, ale také výrazně zlepšuje výkonnost  odvětví ve srovnání s nedávnými  sezónami. Tím je také podmíněno oživení poptávky po  zemědělských  strojích nové generace.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down