23.01.2022 | 10:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hybridní technologie u rypadel

Hybridní technologie pohonu proniká nejen do osobních či užitkových vozidel, ale též do stavební techniky. Společnost Volvo Construction Equipment otevírá novou kapitolu v efektivitě práce hydraulického systému u rypadel - s vývojem hybridního hydraulického systému s konstantním tlakem. Jedná se o další inovaci, která zlepšuje výkon rypadel a stará se o redukci emisí oxidu uhličitého.

Tato inovace obdržela ocenění Volvo Technology Award 2021. Mezinárodní tým Volvo CE ze Švédska a Jižní Koreje na výzkumném projektu úzce spolupracoval s finskou firmou Norrhydro. „Tato inovace dovoluje společnosti Volvo CE nabídnout svým zákazníkům skutečně jedinečný elektro-hydraulicky ovládaný systém, který pozvedává efektivitu využití paliva na novou úroveň,“ říká Lars Stenqvist, jednatel Skupiny Volvo.

Inovace redukuje ztráty v hydraulickém systému. V nové systémové architektuře jsou všechny pracovní funkce stroje spojeny přes společný systém s konstantním tlakem, sestávající ze dvou nebo více úrovní tlaku. Úložiště energie umožňují zpětné získávání pohybové energie a připravenost stroje pro potřeby maximálního výkonu.

Pro funkce, ovládané hydraulickými válci, jsou vyvinuté tzv. „Smart Actuators“. Jejich úkolem je dosáhnout efektivního převodu energie v podobě hydraulického výkonu z úložišť energie do variabilní síly a pohybové rychlosti. Systém dovoluje taktéž rekuperaci energie a následné zvýšení výkonu u rotujících pohonů stroje. Silně redukované ztráty energie a možnosti zvýšení výkonu dovolují využívat pohonnou jednotku o menším výkonu, menších rozměrech a s nižším odběrem energie na chlazení. Vyšší disponibilní hydraulický výkon dovoluje zkrácení pracovních cyklů, takže například nákladní automobil je dříve naložený – při nižší spotřeba paliva.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down