09.01.2022 | 06:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Traktory, vycházející z diskuzí se zákazníky

Na podzim 2021 byla v ČR představena nová generace traktorů vyšší střední výkonové třídy Case IH Optum AFS Connect. Interiér kabiny je zpracovaný úplně nově.

Příjemně působí již světlý potah interiéru. Uvnitř kabiny je prakticky rozložen větší počet výdechů (standardně automatické) klimatizace tak, aby prostředí bylo vždy příjemné. Na A sloupku se nachází nový prostorný terminál, výborně fungující v roli přístrojové desky. Poskytuje řidiči všechny důležité informace jasně a přehledně – s barevným i velikostním rozlišením. Nově zpracovaný koncept ovládání je značně flexibilní – funkce traktoru lze ovládat pomocí monitoru AFS Pro 1200, encoderu v loketní opěrce anebo klíčových tlačítek.

Na základě diskuzí s uživateli v globálním měřítku vyvinuli inženýři Case IH zcela novou loketní opěrku, která na první pohled působí až futuristickým dojmem. Ovládací systém je zcela nový a obdržel přiléhavé označení AFS Vision Pro. Dovoluje nastavení a ovládání funkcí traktoru i nářadí a pokročilých systémů precizního zemědělství.

Také páka Multicontroller je vyvinutá zcela nově, aby vyhověla preferencím všech řidičů. Dovoluje ovládat ze své hlavice ještě více funkcí traktoru i nářadí, než dříve. Podobně je na tom na přání nabízený joystick pro ovládání vnějších hydraulických okruhů: tlačítka v oranžové barvě dovolují změnit směr jízdy, pod dvě černá tlačítka s bílým lemem si pak lze přiřadit funkci podle potřeby. A tím se dostáváme k další inovaci u traktorů Optum AFS Connect: doposud netušeným možnostem individualizace nastavení ovládání.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down