02.02.2022 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nejen hezké, ale také pohodlné a úsporné traktory

Výrobce Deutz-Fahr uvedl na trh svou řadu traktorů 7 TTV v nové podobě. Sestává ze dvou typů – 7250 TTV a 7250 TTV HD, což je nová Heavy Duty varianta pro extrémní podmínky. Motor má vyšší maximální točivý moment 1072 Nm, rozvor je větší o 50 mm a nová plynulá převodovka TTV dovoluje razantnější zrychlení, rychlejší reverzaci a další inovace. A především – vysoce komfortní jízda díky komplexnímu odpružení.

Stejně, jako u všech traktorů TTV, nabízí i nová plynulá převodovka funkci Power Zero. Po zastavení ve svahu je traktor i s nákladem udržován bez hnutí na místě bez použití pedálu brzd. Následný rozjezd probíhá zcela plynule, hydrostatickou větví a bez řazení. Přeřazení do druhého rozsahu rychlostí je pak provedeno zcela plynule. V tomto rozsahu se úlohy hydraulických komponent v převodovce vzájemně zamění a změní se také tok výkonu převodovkou. Čerpadlo pracuje jako hydromotor a hydromotor nově jako hydraulické čerpadlo.

Pro lepší přenos výkonu na podložku a šetrnější působení na půdu je možné traktory nové řady na zadní nápravě osadit pneumatikami o větším průměru – s rozměrem až 710/70 R 42 (průměr 2050 milimetrů). A u přední nápravy bude patřit do standardní výbavy systém inteligentního odpružení, stejně jako suché kotoučové brzdy (v závislosti na maximální rychlosti). Traktory 7 TTV v nové podobě se pyšní také zvýšením hodnoty celkové dovolené hmotnosti na 15 500 kg, díky čemuž se zvýšila i užitečná hmotnost na celých 6000 kg.

Díky šikovnému řešení přední nápravy se podařilo snížit poloměr otáčení na pouhých 5,95 m. Z výše položené kabiny má obsluha lepší výhled, a to i před traktor díky dolů skosené kapotě motoru v přední části.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down