10.02.2022 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová řada traktorů střední třídy

Zemědělcům, kteří hledají nový kompaktní traktor pro sklizeň pícnin, do krmného vozu či k práci na farmě, nyní dá brouka do hlavy výrobce Deutz-Fahr. Aktuálně představuje novinku – modelovou řadu traktorů 6C.

S novou řadou prezentuje Deutz-Fahr tři modely 6115C, 6125C a 6135C. Vedle mnoha různých prvků výbavy si každý zájemce může vybrat jednu ze tří variant převodovky podle svých preferencí - PowerShift, RVShift či TTV.

Nová řada 6C nabízí ale více, než jen kompaktní rozměry. Nová prostorná kabina TopVision se čtyřmi sloupky poskytuje řidiči široký výhled a traktory se pyšní i velkým výkonem svého hydraulického systému.

K pohonu traktorů nové řady 6C slouží čtyřválcové motory Deutz Stupeň V. Jsou výkonné, hospodárné a jejich výkon je dle modelu naladěn na 120 až 136 k. Při zapnutém a zatíženém vývodovém hřídeli a pomalé jízdě či při nasazení v dopravě umí motory díky funkci PowerBoost uvolnit další výkon až sedm koňských sil. Tak se top-model nové řady 6C, traktor 6135 C, dostává až na 143 k maximálního výkonu.

Všechny základní požadavky uživatelů na univerzální traktor střední výkonové třídy dokáže splnit vstupní varianta převodovky. Ta disponuje třístupňovým násobičem, pěti rychlostními stupni a až čtyřmi skupinami rychlostí. Každý uživatel jistě ocení možnost nastavení fungování reverzoru  PowerShuttle. Reverzor zajišťuje měkkou a precizní změnu směru jízdy traktoru.

Na konceptu plného Powershiftu je založena nová převodovka RVShift. Ta nabízí dvacet dopředných a šestnáct zpětných rychlostních stupňů. Na přání může být vybavena i sadou plazivých rychlostí, takže traktor může pojíždět rychlostí již 100 m/h. Naopak maximální rychlostí 40 km/h může traktor jet při redukovaných otáčkách motoru na 1650/min. Řidič si může zvolit režim APS, tedy automatického řazení.

Nejkomfortnější ovládání nabízí plynulá převodovka TTV.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down