26.02.2022 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na správu dat moderní nástroje

S tím, jak se v podniku Jense Petera Messera začala využívat technologie NIR, objevila se náhle velká spousta dat. Pro jejich vizualizaci a zpracování Jens využívá software Next Farming, fungující na základě cloudového úložiště. S výběrem nejvhodnějšího software pro svou farmu to Jens ale neměl jednoduché, jak si vzpomíná:

„My jsme si v průběhu tří let vyzkoušeli tři různé systémy. Velmi frustrující bylo to, kolik nás to stálo času. Naše nynější řešení se nám zdá pro nás být tím správným. Program je možné ovládat skutečně intuitivně. Můžeme do něj zaintegrovat naše stroje od různých výrobců a máme propojení k Agrirouteru, což je platforma pro výměnu dat nezávisle na značce použité techniky. Díky tomu můžeme data ze systému NIR přenášet do naší elektronické kartotéky honů a provádět jejich vyhodnocování.

Kromě toho je možné provádět porovnávání dat z většího počtu let a zapojit i mapy výnosového potenciálu a satelitní snímky, takže lze získat ta správná doporučení pro hospodaření na našich polích. Opačným směrem můžeme nyní také předpisové aplikační mapy z naší digitální kartotéky honů poslat na stroje – prostřednictvím Next Farming,“ říká spokojeně spolupracovník Malte Carlsburg. A doplňuje:

„Našim cílem je, pokud možno efektivně nakládat s osivem, prostředky na ochranu rostlin a hnojivy a výnosy při sklizni evidovat co možná nejpřesněji. S naší novou NIR technologií se posouváme o velký krok kupředu, protože nyní můžeme přesně měřit hodnotu vlastního organického hnojiva a především jej přesně aplikovat na pole. A za další nám NIR technologie slouží ke kontrole kvality při práci sklízecí řezačky.“*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down