18.02.2022 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozdrtit a zapravit v jedné jízdě

Produkci nožového válce Cultro TC odstartovala firma Horsch v roce 2019 - s dvojicí odlišných variant. Malé Cultro 3 TC se třemi metry záběru bylo přesně vhodné k agregaci do předního tříbodového závěsu.

V takovém provedení neměly válce Cultro 3 TC opěrný válec, zato v zadním tříbodovém závěsu pak mohl traktor nést například talířový podmítač Joker CT. Druhé provedení Cultro 3 TC pro agregaci do zadního tříbodového závěsu pak již opěrným válcem disponovalo.

Pro zemědělce, požadující maximální plošnou výkonnost, přišla firma Horsch na trh v roce 2019 s velkou taženou variantou Cultro 12 TC. Díky kombinaci pracovního záběru dvanácti metrů a vysokých pojezdových rychlostí bylo možné dosahovat značné produktivity práce. Speciálně koncipovaný rám přenášel celou hmotnost stroje na opěrný válec. Jednotlivé segmenty válce jsou rozděleny na části se šířkou tří metrů, které disponují vždy samostatným uložením. I přes značný pracovní záběr se tyto válce mohou rovnoměrně přizpůsobovat povrchu pozemku.

Válce Horsch Cultro 12 TC mohly být vybavené opěrným válcem anebo třířadým prutovým zavlačovačem. Dlouhé pruty zabezpečí homogenizaci rozložení organické hmoty na povrchu. Naopak před rotory s noži může být volitelně předřazena smyková lišta. To je vhodné řešení v případě, že by válce Cultro 12 TC pracovaly při přípravě půdy před setím.

Vzhledem k velkému potenciálu uplatnění tohoto stroje na trhu firma Horsch pokračovala ve vývoji dále. Pro rok 2022 Horsch nabízí nová provedení se záběrem 5, 6 a 9 m. Zároveň se rozšiřují i možnosti agregací v předním tříbodovém závěsu traktoru a to o varianty se záběrem 5 a 6 m.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down