15.03.2022 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompaktní nakladače s novým modelem

Kolové nakladače s kompaktními rozměry a zlamovacím řízením jsou při práci na farmě neocenitelní. Vyrábí je také firma Claas, která si tuto kategorii manipulační techniky rozšiřuje o nový vstupní model. Torion 530 má motor Yanmar o výkonu 46 k a komfortní ovládání hydrauliky pomocí joysticku.

Kategorie malých kolových nakladačů Torion firmy Claas se zlamovacím řízením tak zahrnuje již trojici typů s výkonem motoru od 46 do 74 k. Hydraulický výkon nového nakladače Torion 530 má maximální průtok 61 l/min při tlaku 230 bar a umožňuje dosáhnout vylamovací síly 30 kN. Výložník je konický se Z-kinematikou a paralelogramem. Nakladač může plnit návěsy materiálem až do sypné výšky 2,82 m s dosahem až do 146 cm. Na přání lze na nakladač doplnit dva přídavné hydraulické okruhy. Ovládají se buď přídavnou pákou, anebo tlačítkem.

Oba větší modely kolových nakladačů se dočkaly zvýšení výkonu motoru. Torion 535 a Torion 639 jsou poháněny motorem Yanmar se zdvihovým objemem 2,1 l a výkonu vždy 74 k. Nyní si zájemce může zvolit jedno ze dvou provedení výložníku – buď se standardní Z-kinematikou, anebo se Z-kinematikou Highlift, tedy s vyšším výškovým dosahem. V provedení Highlift tak nakladače dosáhnou do výšky 2,97 m, resp. až 3,18 m.

Motory všech tří malých nakladačů Torion splňují limity emisní normy Stupeň V bez systému SCR.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down