23.03.2022 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kypřič s mnohostranným využitím

Kypřič Finer SL firmy Horsch se vyznačuje kompaktním polem radliček a rámem ve výšce 55 cm. Šípové radličky se šířkou 22 cm v roztečích 15 cm se zasluhují o celoplošný záběr. S dvouřadým zavlačovačem se Finer SL velmi dobře nechá využívat k mělkému vytahání plevelů z půdy před setím. Optimálně využitelný je ale i pro přípravu půdy před setím či k mechanické likvidaci vzešlých plevelů na neosetých pozemcích po celý rok.

Pro dostatečně intenzivní účinnost jsou radličky kypřiče Finer SL rozloženy do čtyř řad. Pro práci v těžkých půdách lze slupice osadit zdvojenou listovou pružinou, která zajistí zvýšení vypínací síly na dvojnásobek. Společně s robustním rámem je pak kypřič Finer SL schopen intenzivního celoplošného účinku na kypření půdy a zároveň i kompletního odříznutí plevelných rostlin.

Kvalitní práce v malých hloubkách záběru vyžaduje kromě pokud možno rovného povrchu pozemku také velmi precizní hloubkové vedení pracovních orgánů kypřiče. Kypřič Finer SL může být různě dodatečně vybaven, a to díky možnostem připojení dalších zařízení před či za polem radliček. Nejlepšího kopírování terénu kypřič dosahuje s kopírovacími koly vpředu a opěrným válcem vzadu anebo opěrnými koly za polem radliček. Takto se Finer SL víceméně nezávisle na traktoru přizpůsobuje konturám pozemku. Pokud je využíván především k předseťové přípravě půdy, pak postačuje v mnoha podmínkách vedení na opěrném válci vzadu. Přípojný prostor vpředu pak lze osadit urovnávací lištou Crossbar. Opěrný válec slouží k produkci jemné zeminy a formování seťového lůžka.

Zcela poslední sekcí kypřiče je zavlačovač, nabízený na přání ve třech variantách – jako jednořadý, dvouřadý a dvouřadý s hydraulickým nastavením sklonu.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down