29.03.2022 | 10:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka - české pluhy Apollo

Na začátku byla úspěšná řada nesených pluhů Jupiter 140. Jejich výroba začala už v roce 1992 a šlo o jeden z klíčových produktů společnosti OPALL-AGRI. Jak šel čas, procházely pluhy Jupiter vývojem a dostaly se až do fáze, kdy inovace převýšily tradici a bylo třeba nové pluhy výrazněji označit. A tak vznikla další hvězdná řada pluhů Apollo

Pluh Apollo tedy navazuje na třicetiletou tradici pluhů Jupiter. To nejlepší sice bylo zachováno, ale Apollo se může pochlubit celou řadou novinek přesně takových, jakých si současný trh žádá. Jako příklad lze jmenovat vario pluhy, hydropneumatické jištění nebo v rámci nesených pluhů modely do šesti orebních radlic.

Apollo zdědil po Jupiteru robustní rám z profilu 140 x 140 x 10 mm, který je při výrobě za tepla válcován do jednoho celku a jekl je tak bez svárů. Rám má však novou koncepci, jež mu dává vysokou tuhost a pevnost a zajišťuje tak dlouhou životnost. Novinkou je též zesílený nosný čep, který má nově průměr 120 mm.

Pluhy Apollo se vyrábí ve čtyřech různých typech. Od sebe se odlišují jednak rámem a jednak systémem nastavení pracovního záběru. K dispozici jsou pluhy s rozestavením orebních těles 90 nebo 100 cm a podle toho nesou označení buď Apollo 140/100 nebo Apollo 140/90. Nastavení pracovního záběru může probíhat buď mechanicky nebo plynule hydraulicky a pak pluh nese označení Apollo 140 V. V nabídce jsou nesené pluhy Apollo v konfiguraci 4 + 1 orebních těles nebo 5 + 1.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down