30.03.2022 | 11:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pracuje dobře i za mokra

Zemědělské obchodní družstvo Blata se sídlem v Sedleci je zemědělským středně velkým podnikem, který se zabývá jak rostlinnou, tak živočišnou výrobou. Hospodaří v krásné krajině jižních Čech na rozloze 3580 ha a chová 3000 kusů skotu. Co se týká technického parku, je podnik řádně vybaven a do jeho flotily strojů na přípravu půdy patří i dva stroje značky Köckerling.

Právě o těchto strojích jsem si povídala s předsedou podniku Milanem Peškem a také s Emilem Demetrem jednatelem firmy DEMCO s. r. o., která je prodejcem techniky Köckerling. V podniku ZOD Blata Sedlec pracuje již delší dobu kombinátor Allrounder 600 Profiline a před pár lety k němu přibyl ještě talířový podmítač Rebell 600T Classic.

Kombinátor na zkoušku, zůstal natrvalo

Počasí je v zemědělství neustálým tématem. Někdy je vláhy přebytek jindy nedostatek a k dobrému zpracování půdy se proto jednou hodí to a podruhé ono. Před několik lety v podniku zjistily, že  jim chybí stroj, který umí připravit půdu i za vlhčích podmínek, protože klasické kompaktory se ve vlhkých podmínkách lepily. Na vyzkoušení jim firma DEMCO s. r. o.  zapůjčila kypřič Köckerling Allrounder 600 Profiline a jakmile si podnik tento stroj vyzkoušel, už ho nechtěl dát z ruky. Allrounder Profiline má výhodu v dobré průchodnosti a ve výbavě dvojitým STS válcem, který se jen tak nezalepí. V podniku ho používají jak před setím obilnin, tak s jinými radličkami pro přípravu půdy pro kukuřice. Za dobu svého působení zpracoval Allrounder v Blatech určitě už tisíce hektarů půdy a Milan Pešek je s jeho prací velmi spokojen.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down