08.04.2022 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové kolové nakladače čekají na zákazníky

Nová řada kolových nakladačů „DL-7“ společnosti Společnost Doosan Infracore Europe představuje ucelený sortiment strojů nové generace. Nakladače jsou poháněny novými výkonnými motory splňujícími požadavky emisní normy Stage V.

Jedním z takových čelních kolových nakladačů je i velký model DL480-7. Redakce měla možnost si stroj prohlédnout v areálu výhradního importéra, společnosti GARNEA a.s. v Neplachově. Nakladač byl objednán obutý do pneumatik s velkou výškou vzorku, které mají ve ztížených podmínkách delší životnost. Další zajímavou výbavou byly rozvody automatického centrálního mazání ke všem čepům. Za kabinou se nacházel zásobník kompresoru a v kabině pistole s hadicí pro vyfoukání a vyčištění interiéru. Další přípojka pro hadici na tlakový vzduch pak byla i na pravé straně.

Při práci za tmy ocení každý strojník plnou sadu LED světlometů, kdy je vpředu i vzadu šest LED světel. Jsou usazena tak, že svítí i do stran. Vzadu měl nakladač instalováno ještě největší možné přídavné závaží o hmotnosti 500 kg. Existují ale i menší s hmotností do 200 kg. Prostor za strojem monitorovala kamera. A brzo již bude dostupný nový systém Doosan s názvem „Transparentní lžíce Doosan“. Na samostatném terminálu v kabině se zobrazuje plnohodnotný obraz situace přímo před lžící, snímaný kamerami.

K pohonu nakladače Doosan DL480-7 slouží šestiválcový motor Scania se zdvihovým objemem 12,7 l. Po odklopení bočních krytů je k němu snadný přístup z obou stran. Velký ventilátor je přístupný zase odzadu, je výklopný a má i funkci reverzního chodu. Strojník si může v kabině nastavovat interval, v němž se ventilátor rozeběhne opačným směrem a dojde k vyčištění chladičů. Nad kapotou motoru je usazen cyklónový předčistič vzduchu, který dle výrobce dokáže z nasávaného vzduchu odstranit až 99 procent prachových částic ještě před vstupem do filtru.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down