09.04.2022 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Malé senzory se širokým využitím

Podmínky pro vegetaci na jednom poli nejsou homogenní. Stále dražší hnojiva lze na poli aplikovat cíleně, a tím efektivněji. Pro podniky, které mají 100 hektarů a méně, byl vyvinutý senzor ISARIA PRO Compact. Měří od rostlin odražené světlo a nechá se uchytit například na zrcátka traktoru. Dalším komponentem je referenční senzor na střeše traktoru, ten měří světelné podmínky.

Jsou vypočteny příslušné dávky hnojiv a data jsou online odesílána i na osobní počítač se softwarem Isaria Connect. Hlavní využití senzoru je při minerálním hnojení, ale využije se i při aplikaci kejdy (se souběžným měřením obsahu dusíku v kejdě pomocí NIR), při aplikaci regulátorů růstu, fungicidů v bramborech a dokonce i při dosévání luk. A to v případě, že kombinace prutových bran a pneumatického secího stroje umí komunikovat v systému ISOBUS a realizovat lokálně variabilní výsevky.

Senzor ISARIA PRO Compact funguje v obilovinách, kukuřici, řepce, bramborách a na travních porostech. A také zemědělci, kteří si chtějí pořídit rozmetadlo Rauch, je mohou na přání obdržet ve výbavě s tímto senzorem již z výroby. U vybraných modelů firma Rauch montuje tento senzor na optimální místo na zásobníku rozmetadla a zajistí i plnou integraci elektronických komponent. Vhodná kombinace rozmetadla se senzorem do jednoho celku usnadňuje pěstiteli vstup do systémů precizního zemědělství.

Senzor ISARIA PRO Compact je ISOBUS kompatibilní. Výměna dat mezi ním a rozmetadlem je vyřešena optimální cestou.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down