14.04.2022 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kolik váží pneumatika?

Kolik váží pneumatika na zemědělský stroj? Abychom pochopili podmínky zadání a také uspokojili smysl pro zvědavost lidí, zde je několik příkladů z nejprodávanějších řad pneumatik společnosti BKT.

Největší zemědělskou pneumatikou  BKT je Agrimax RT 600 ve velikosti IF 1250/50 R 32 a váží 643,52 kg. Agrimax RT 600 je ideální pro práci s trávníky a půdami, které vyžadují zvláštní pozornost. Dokonalým řešením jsou vlastnosti dezénu běhounu, jeho mělčí hloubka, přítomnost a uspořádání četných záběrových žeber včetně zvláštního, zaobleného tvaru ramene.

Nejtěžší pneumatikou v řadě OTR je místo toho Earthmax SR 468 ve velikosti 40.00 R 57, obří plášť, vážicí 3 819,80 kg a určený pro kloubové sklápěče. Je vybaven celoocelovou konstrukcí,  která poskytuje větší odolnost proti proražení. Vítěznými vlastnostmi modelu Earthmax SR 468 jsou speciální dezén běhounu a jeho směs, které byly vytvořeny tak, aby omezily generování tepla a přehřívání pneumatiky. Hloubka běhounu E-4 poskytuje extrémní odolnost ve velmi náročných podmínkách.

Mezi nejmenší pneumatiky najdeme pro segment zemědělství pláště LG 306 ve velikosti 11X4.00-5, s hmotností 1,17 kg:  pneumatika pro trávníky, vhodná pro sekačky a v některých velikostech vhodná i pro malé traktory.  Díky specifickému dezénu běhounu je pneumatika jemná ve vztahu k půdě, což usnadňuje její použití při manévrování.

A konečně, v průmyslové řadě je nejmenší pneumatikou Liftmax LM 81 ve velikosti 150/75 R 8 o hmotnosti 9,25 kg: speciálně navržená a zkonstruovaná pro vysokozdvižné vozíky a malé traktory. Tato pneumatiky má odolný a robustní běhoun, který spolu s exkluzivní antistatickou směsí zajišťuje vynikající odolnost vůči opotřebení a dlouhou životnost.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down