19.04.2022 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Radiální pneumatiky pro výkonné traktory

Firma Trelleborg patří do skupiny nejvýznamnějších výrobců pneumatik. Zároveň se zasloužila o pokrok ve svém oboru: v roce 1969 uvedla jako první na trh radiální pneumatiku pro použití v zemědělství. Dnes zde tato konstrukce jednoznačně převažuje. O šest let později byla vyvinuta první nízkoprofilová pneumatika série 60 a 55 – model Twin Tractor T414.  Byl to výsledek snahy zkonstruovat pneumatiku s nízkým husticím tlakem.

V současnosti Trelleborg vyrábí široké spektrum pneumatik pro traktory, sklízecí mlátičky a řezačky, návěsy, nakladače či pro speciální lesní stroje. Výrobní závody se nachází ve Švédsku, Lotyšsku, Itálii v Číně a na Srí Lance. Trelleborg zaměstnává více než 2500 pracovníků.

Jednou z inovací firmy Trelleborg je zavedení technologie Blue Tire, tedy vývoj a výroba pneumatik šetřících přírodu a poskytujících zákazníkům zároveň vyšší produktivitu. Příkladem je řada velkých radiálních pneumatik s označením TM1000 High Power.

Tato pneumatika má na poli až o 15 % větší plochu otisku oproti konkurenčním modelům a až o 16 % lepší záběrové vlastnosti. Byla vyvinuta v souladu s nároky moderních traktorových motorů a jejich převodovek, zvláště stále rostoucích točivých momentů. Zde Trelleborg spolupracuje s předními světovými výrobci traktorů. Změn doznal i design ráfku: velmi hluboké rýhování a nový postup lakování mají zajistit lepší přilnavost patky pláště k ráfku. Tím se výrazně snižuje riziko protočení pneumatiky i při práci na velmi silných traktorech.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down