21.04.2022 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka se uplatňuje na podniku střední velikosti

Společnost AGRO RUBÍN, a. s., vznikla v roce 1993 z části bývalého JZD Pěnčín. Sídlí v areálu ve Svijanském Újezdu u Liberce a hospodaří na 1000 hektarech zemědělské půdy. Z této výměry zaujímá 900 hektarů půda orná.

Dodavatelem traktorů značek Case IH a Steyr je společnost AgriCS, pobočka Tišice. Na spolupráci s ní si zemědělci nejvíce cení absolutně spolehlivého servisu. Důvěra v servis byla také hlavním důvodem, proč si zemědělci v AGRO RUBÍN zvolili opět svého oblíbeného dealera, když hledali nový polní tahač. „Nedávno jsme si pořídili nový víceřadý tažený radličkový kypřič. Na našich velmi těžkých půdách a v kopcovité krajině měly naše stávající traktory někdy problém udržet za všech podmínek nastavenou pojezdovou rychlost na požadované úrovni. Výsledkem byla kolísavá kvalita práce a snížená výkonnost. Proto jsme se rozhodli pro standardní kolový traktor Case IH o ještě vyšším výkonu motoru. A vzali jsem rovnou ten nejsilnější,“ vzpomíná na období pořizování nového traktoru mechanizátor podniku Jindřich Picek.

A zrovna v roce 2021 již Case IH mohl zákazníkům nabídnout nový model Magnum 400 AFS Connect. Tento traktor ideálně spojuje vše podstatné pro nejnáročnější polní práce – šestiválcový motor FPT Industrial s objemem 9 l a mohutnými rezervami výkonu, novou mechanickou převodovku Powershift s vysokou účinností a heavy duty nápravy.

Traktor byl uveden do provozu v létě 2021 a hned se zapojil do podmítek a přípravy půdy před setím. Je-li to zapotřebí, nastaví se pro pracovní hloubku až 28 cm a pak je v těžkých jílovitých půdách jeho pracovní odpor již citelný. Nicméně traktor Case IH Magnum 400 AFS Connect má zálohu točivého momentu dostatečnou pro udržení stále shodné rychlosti i ve velkých kopcích.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down