21.04.2022 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové řezání, vyšší přesnost a menší spotřeba

Zlepšit řezání především travní píce při současném zlepšení průtoku materiálu je cílem snah konstruktérů u výrobců senážních a víceúčelových návěsů. Firmě Krone se podařilo v této oblasti dosáhnout pokroku a představuje novou řadu univerzální sběracích návěsů ZX. Nové vozy nejenže dokážou produkovat ještě kvalitnější řezanku, zároveň jsou k píci šetrnější a to vše při snížení energetické náročnosti.

Modernizace se dotkla oblasti od sběrače až po plnicí kanál. Důvodem byl také stále rostoucí výkon motoru současných standardních traktorů, kdy lze téměř denně využívat výkonu na vývodovém hřídeli až 400 k. Tento trend jdoucí ruku v ruce s výkonnou technologií shrnovačů umožňuje dosahovat denních výkonů dosahujících vyšší dimenze. Proto firma Krone přepracovala a konstrukčně vylepšila právě řezací agregát modelů ZX.

Předpokladem této změny byly kromě jiného nové zkušenosti a nové výrobní postupy, umožňující řezacímu ústrojí dosáhnout rovnoměrnějšího průtoku materiálu a současně i přesnějšího řezání píce. K tomu firma Krone využívá i nových postupů při svařování. Přesnější výroba umožňuje získat přesnější toleranci polohy na dopravních hvězdicích a dopravním rotoru. Nově vyvinutá zadní stěna kanálu s voštinovou strukturou napomáhá k oboustranné fixaci nožů v dopravním kanálu. Tím posouvá optimalizaci plnění vozu a řezání píce k dokonalosti.*

Více informací v měsíčníku Mechanizace zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down