17.04.2022 | 11:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Silák mezi teleskopickými nakladači

Nový model teleskopického nakladače TM 420 S uvedla firma JCB na trh s tím, že nabídne o patnáct procent vyšší výkon motoru a točivý moment. Tím se tento nakladač přibližuje oblasti čelních kolových nakladačů.

Tradiční výrobce manipulační techniky otevřel nový, vlastní výkonový segment pro teleskopické nakladače s kloubovým řízením. Po přepočtu výkonu na hmotnost dojdeme ke zjištění, že nakladač TM 420 S disponuje výkonem sedmnácti koňských sil na tunu hmotnosti. Zcela shodně jsou na tom čelní kolové nakladače JCB série S.

Zdrojem výkonu je nový čtyřválcový motor JCB Dieselmax o objemu 4,8 l a výkonu 173 k. Ve srovnání s dosavadním modelem nakladače TM 420 má nový typ o 23 koní více. Zároveň došlo i k zesílení Z kinematiky na teleskopickém rameni i rozhraní pro připojování příslušenství. Pro bezproblémové nasazení při vysokém zatížení v horkém počasí byla zvětšena plocha chladičů u všech modelů a také k filtrům je nyní lepší přístup. Také z důvodu zvýšené pozice kapoty motoru patří zadní kamera do standardní výbavy. U výkonného motoru umí šetřit palivo funkce automatického vypínání, pokud bude motor běžet na volnoběh po dobu, kterou si obsluha může nastavit (standardně jsou to tři minuty).

Výkon od motoru jde na kola přes osmistupňovou převodovku Powershift z vlastního vývoje JCB. Při aktivaci automatického režimu mohou být stupně pět až osm také řazeny samočinně. Pracovní hydraulika se snímáním tlaku a průtoku Load Sensing má dvojici hydraulických čerpadel. Tak je možné dosahovat maximálního průtoku oleje již při redukovaných otáčkách motoru.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down