04.05.2022 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Elektro herbicid přináší výhody

Odklon od používání chemických prostředků k ochraně rostlin je zřejmý, a proto je třeba hledat nové možnosti. K dispozici jsou například mechanická řešení, která umí chemické prostředky ochrany rostlin částečně nahradit, ale mají i své nevýhody. Velmi zajímavým systémem je proto tzv. „elektro herbicid“ XPower. Zařízení je prezentováno pod značkou AGXTEND.

Obchodní značka AGXTEND se specializuje na nově vznikající technologie pro precizní zemědělství a ISOBUS a je společným projektem koncernu CNH a spolupracujících firem. Vybrané technologie poskytují zákazníkům ucelený přístup k řadě průlomových řešení pro precizní zemědělství.

Proběhlo školení

Společnost Zasso je partnerem společností CNH Industrial a AGXTEND od listopadu 2018 a jejich společným počinem je řada elektrických řešení pro likvidaci plevele XPower.

Firma Zasso na začátku dubna uspořádala školení s praktickou prezentací práce „elektro herbicidu“ v rakouském St. Valentinu. Využití výrobce vidí zejména oblastech sadařství, vinohradnictví, pro ošetření řádkových kultur a v komunální sféře. Na místě byla možnost zhlédnout, jak funguje komunální verze. Společnost Agrotec a. s. bude mít k dispozici na předvedení model pro vinohrady a sady XPS.

Model XPS je součástí skupiny přístrojů XPower, ale byl upraven a vylepšen tak, aby plně vyhovoval specifickým potřebám vinohradníků a sadařů při likvidaci plevelů i v příkmenném pásu.  Pokud chtějí pracovat v "organickém" režimu bez využívání chemických prostředků, XPS přináší řešení.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down