10.05.2022 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonné nakladače snadno zvládnou i těžkou práci

Firma JCB v rámci svých Tiskových dnů prezentovala novou vlajkovou loď v oblasti čelních kolových nakladačů pro využití v zemědělství. Na jednom ze stanovišť se nakladač JCB 457S předvedl v agregaci s vysokovýklopnou lopatou o objemu pěti krychlových metrů, jak manipuluje se sleželým chlévským hnojem.

Nakladač JCB 457S má hmotnost dvaceti tun, přičemž motor, umístěný v zadní části stroje, představuje vhodnou protiváhu manipulovaným břemenům. Případně je možné do zadní části stroje instalovat ještě nově vyvinuté přídavné závaží. Pro stroje do oblasti zemědělství se dodává výložník s kinematikou HT, která na rozdíl od stavební Z kinematiky poskytuje lepší strojníkovi lepší výhled do prostoru lopaty a má i další výhody.

Pokud by nakládka hnoje probíhala na poli, pak by se vhodně uplatnila konstrukce náprav s omezeným prokluzem anebo možnost výbavy nakladače diferenciály s automatickou uzávěrkou diferenciálu. Pro dlouhodobé zvládání vysokého zatížení se jedná o heavy duty nápravy. Ty byly obuty do pneumatik Michelin AxioBib se šířkou 800 mm, ale možné jsou i pneumatiky o šířce 710 mm. Tyto pneumatiky se vyznačují velkou nosností. Pro nakladače, které budou pracovat převážně na pevném podkladu (například v areálu bioplynových stanic), nabízí firma JCB také pneumatiky „hard surface“.

Výložník je v provedení standardním anebo jako prodloužený. Výšku překládání materiálu lze pak také zvýšit pomocí vysokovýklopné lopaty, ovládané tlačítkem na joysticku.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down