17.05.2022 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová generace je lehčí a s vylepšeními

Mezi novinkami firmy LEMKEN pro tento rok je i nová generace pneumatických secích strojů Solitair DT – jako nástupce secích strojů LEMKEN Compact Solitair s talířovými branami Heliodor. Solitair DT se vyznačuje integrovanou sekcí talířových bran, komfortním ovládáním a rozšířenými možnostmi výbavy na přání.

Nový Solitair DT se pyšní nízkými nároky na tahový výkon traktoru. Je součástí nových vývojových směrů u firmy LEMKEN, směřujících k vyšší hospodárnosti nasazení jejích strojů. A zakládá tradici kompletně nově koncipovaných tažených pneumatických secích strojů. V sortimentu firmy LEMKEN nahrazuje dlouhou dobu vyráběné secí stroje Compact Solitair H s pasivním nářadím na přípravu seťového lůžka.

Nový Solitair DT je především lehčí, nevyžaduje tedy tak výkonný traktor, ovládání stroje je pohodlnější a bude vyráběn ve větším počtu variant, co se týká pracovního záběru. Byť v tomto roce se bude vyrábět nultá série se záběry od čtyř do šesti metrů, tak díky nižší hmotnosti mají význam i záběry větší (devět metrů), které budou následovat v roce 2023.

V možnostech agregace nového secího stroje s traktorem existuje více variant. Pro zemědělce, který požaduje mít bod otáčení více vzadu, je možné připojení secího stroje do tříbodového závěsu – nově ovšem je třeba uchytit i horní táhlo. Další možností je agregace do závěsu K-80. A oj může být objednána ve dvou různých délkách. Ze strany traktoru je třeba počítat s nutností dvou vnějších hydraulických okruhů s dvojčinnou funkcí.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 6/2022.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down