23.05.2022 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vstříc trendům v dopravě

Co se týká dopravní techniky, tak v této oblasti poptávají zemědělci pláště s dlouhou životností a dobrou adaptabilitou ve dvou odlišných prostředích – na poli a na silnici. Transportní vzdálenosti i objemy přepravovaných komodit rostou. Díky novým pneumatikám Michelin TrailXBib budou mít zemědělci používající přívěsy a návěsy, rozmetadla, aplikační a přívozní cisterny a jiné tažené stroje k dispozici pneumatiku navrženou speciálně do tohoto typu provozu.

Pneumatika Michelin TrailXBib vznikla ve spolupráci se zemědělci z několika světadílů. K jejím hlavním vlastnostem patří využití technologie Michelin Ultraflex a VF standardu pro možnost vyššího zatížení a  ochrany půdy před zhutňováním. Speciálně navržený běhoun má velmi dobré samočisticí vlastnosti, díky kterým je vlhká půda účinněji odváděna mimo dezén a zůstává na poli – nevynáší se na vozovku. A díky novému vzorku, vyztuženému ocelovými nárazníky a běhounu s centrálním žebrem, přináší jistější řízení na silnici a rovnoměrné opotřebení pneumatiky. Michelin TrailXBib tak svému majiteli může nabídnout delší dobu užívání.

Pro teleskopické manipulátory, kompaktní kolové nakladače i pro traktory, pracující například na stavbách, nabízí firma Michelin pneumatiku Crossgrip. Ta je vyrobena ze speciální směsi pryže tak, aby ji bylo možné využívat celoročně k mnoha účelům a na bočnici má označení M+S. Vzhledem ke způsobu využití na těžké stavební technice se Corssgrip pyšní větší nosností při rychlosti 65 km/h a vynikající odolností vůči průpichu a průrazu. Má také vynikající záběr na sněhu, takže je vhodným obutím též pro traktory, využívané při zimní údržbě komunikací. Velmi dlouhé hrany s optimalizovaným dezénem se postarají o dobrý záběr na sněhu a nesměrový dezén o výjimečnou přesnost při jízdě vpřed i vzad.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down