25.05.2022 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dobře vybavené univerzální traktory

Traktory New Holland řady T7 jsou v našich podmínkách dobře známé. Výrobce je rozděluje do dvou skupin – se standardním rozvorem (175 až 225 k) a s dlouhým rozvorem (195–270 k). Také díky neustálým inovacím jsou tyto traktory v zemědělství ČR značně populární.

Platí to především o modelové řadě T7 s dlouhým rozvorem. Díky funkci elektronicky řízeného navyšování výkonu v dopravě či při aktivovaném a zatíženém vývodovém hřídeli se tyto traktory vhodně uplatňují i v agregaci se žacími kombinacemi, osazenými shazovacími pásy, či s velkými aplikačními cisternami, návěsy na řezanku nebo lisy.

K pohonu slouží šestiválcový motor FPT NEF o objemu 6,7 l. Díky propracované technologii Hi-eSCR se motor obejde bez filtru pevných částic a bez externí recirkulace ochlazených výfukových plynů.

Zájemci o traktor mají možnost volby z několika druhů převodovky. Základní variantou je jednoduchá a spolehlivá mechanická převodovka Power Command s řazením při zatížení v plném rozsahu. Další možností je plynulá převodovka Auto Command s plně automatickým fungováním a plazivými rychlostmi ve standardu.

Podle druhu prováděné práce lze traktory modelové řady T7 s dlouhým rozvorem patřičně dotěžovat. A to až do celkové hmotnosti 13 000 kg. Na přední nápravu může působit hmotnost až 6000 kg, na zadní pak až 9500 kg. K přídavným závažím, jimiž lze traktor vybavit, patří sada předních závaží, dále vnější závaží na kola a lité středy kol. Nicméně stále platí pravidlo, že přídavná závaží se mají instalovat jedině tehdy, pokud jsou skutečně zapotřebí. Jakmile zapotřebí nejsou, měla by být demontována.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down