28.05.2022 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové cisterny s mnoha vylepšeními

Dánský výrobce aplikační techniky Samson představil nové modely svých aplikačních cisteren. Mají označení PG II Genesis. Budou k dispozici na podvozku tandem nebo tridem s objemy nádrží 18 až 35 krychlových metrů.

Jak výrobce uvádí, nová řada aplikačních cisteren dovoluje montáž nízkotlakých pneumatik o co možná největším rozměru. Má také vylepšené možnosti připojení aplikátorů. Rozměry možných pneumatik jsou skutečně značné: cisterny na tandemovém podvozku s objemy 18 anebo 20 tisíc litrů mohou mít své nápravy obuté do pneumatik o výšce až 1980 mm, přičemž tyto pneumatiky mohou být široké až 800 mm.

Nové cisterny PG II Genesis na podvozku tridem se vyrábí v provedení s objemem 28, 31 nebo 35 tisíc litrů. Nápravy u nich lze obouvat do pneumatik s maximální výškou 1850 mm a šířkou až 800 mm. Samson také uvádí, že pro své nové cisterny nabízí různé varianty řešení systémů pro regulaci tlaku vzduchu v pneumatikách.

Široké a velké pneumatiky znamenají mělčí koleje a v poli nižší tahový odpor u těžkých strojů. U aplikačních cisteren se v minulosti objevily různé systémy, jak dále zlepšit trakci, například hydraulický posun cisterny na rámu směrem k traktoru. Firma Samson se ale u cisteren PG II Genesis vydala jinou cestou. Vyvinula nový přídavný pohon jedné z náprav podvozku Samson HPD (Hydraulic Power Drive), jenž vhodně doplňuje stávající a známý systém pohonu HWD (Hydraulic Wheel Drive). Přenosem výkonu od traktoru na podvozek cisterny hydraulickou cestou se snižuje prokluz kol traktoru i poškozování půdy a tvorba kolejí.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down