22.05.2022 | 11:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Roboti šetří práci, čas, náklady i životní prostředí

Společnost AGRAVIS Technik Holding GmbH prezentovala své produkty a vyvíjené technologie na akci Smart Farming Days v Německu, organizované firmou DKE-Data. Svým zákazníkům nabízí k nové pěstitelské sezóně dva stroje, které umí pracovat autonomně, využívat přitom palubní inteligenci, být efektivní a zároveň fungovat dle zásad udržitelnosti výroby.

„Máme na naší AGRAVIS Future Farm, ale i u samotných zemědělců, možnost testování polních robotů v praxi od nejrůznějších výrobců z celé Evropy. Spolupracovníci AGRAVIS Technik Holding GmbH z oblasti techniky, rostlinné produkce a Smart Farming/Digitalizace přitom byli ve vzájemné úzké spolupráci. Z našich znalostí, které přesahují hranice jednotlivých oborů, nyní profitují naši zákazníci,“ vysvětluje Gerd Schulz, jednatel AGRAVIS Technik Holding GmbH.

Plně automaticky, s využitím GPS informací o poloze, roboti přebírají například výsev a plečkování. Pracují šetrně k půdě, šetří pracovní čas, emise oxidu uhličitého a do značné míry také přípravky na ochranu rostlin. Na podnicích s ekologickým hospodařením mohou pomoci řešit problémy s nedostatkem pracovní síly a se zajištěním sklizně.

Návštěvníky akce v Německu obzvláště zaujal polní robot FD20 dánského výrobce Farmdroid. Tento robot nabízí AGRAVIS zákazníkům od roku 2022. Robot je plně elektrifikovaný a pracuje s pomocí baterií a fotovoltaických modulů.

„Naše pokusy ukazují, že robot může sám za jednu sezónu osít a vyplečkovat plochu 20 až 25 hektarů, s různou roztečí řádků i s různou vzdáleností rostlin v řádku,“ potvrzuje Sebastian Henrichmann, expert pro technologie Smart Farming a digitalizace u AGRAVIS Technik Holding GmbH.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down